Tipurile principale de găzduire web

Site-urile web sunt găzduite pe servere, care sunt piese hardware puternice care găzduiesc site-uri web și date referitoare la aceste site-uri.

Fiecare componentă a site-ului dvs. web este stocată pe un server și accesată prin intermediul gazdei dvs. web. Aceasta include elemente precum fișiere, text, imagini, videoclipuri – totul.

Serverele sunt localizate fizic în centre de date, care sunt de obicei rulate și gestionate de diferite companii de găzduire web.

Gazdele web furnizează tehnologia și spațiul de server necesare pentru ca site-ul dvs. web să poată fi accesat pe internet. Aceasta permite utilizatorilor să vă caute site-ul și să vă vizualizeze paginile web online.

Toate site-urile web sunt diferite. De aceea, există diferite servere pentru a satisface nevoile.

Mai multe site-uri web pot partaja un singur server. Între timp, unele site-uri web au un server pentru ei înșiși.

Există patru tipuri principale de găzduire web:

  • Găzduire partajata
  • Găzduire VPS (server privat virtual)
  • Găzduire dedicata
  • Găzduire în cloud

Găzduire partajata

Găzduirea partajată este cel mai de bază tip de găzduire web. Este rentabil și este cea mai bună alegere pentru site-uri web mici sau entry-level.

După cum sugerează și numele, site-urile care utilizează găzduire partajată vor partaja resurse cu alte site-uri web pe un server singular.

Găzduire VPS

VPS înseamnă „server privat virtual”. Acest tip de găzduire este un pas deasupra găzduirii web partajate. Când un site web depășește planul comun, este obișnuit ca proprietarii să facă upgrade la un VPS.

Cu un server privat virtual, site-ul dvs. web va partaja în continuare un singur server cu alte site-uri web. Cu toate acestea, numărul de site-uri web cu care îl veți partaja este semnificativ mai mic.

Serverul principal este împărțit în mai multe servere virtuale – de unde și numele. Aceste servere virtuale pot fi personalizate de site-uri web individuale.

Chiar dacă serverul principal este partajat cu alte site-uri, site-ul dvs. web va avea resurse dedicate cu un VPS.

Găzduire dedicata

Serverele dedicate sunt de obicei considerate cea mai bună alegere în găzduirea web. Asta pentru că ai un server dedicat care îți aparține și singur. Obțineți, de obicei, mai multe beneficii și cu găzduirea dedicată, cum ar fi mai mult timp de funcționare și viteze mai mari.

Cu toate acestea, vine cu o captură: Acesta este cel mai scump tip de găzduire web.

Deoarece nu veți distribui resurse sau altceva cu alte site-uri web, site-ul dvs. va funcționa la performanțe maxime.

Site-urile web găzduite pe un server dedicat au control tehnic complet asupra setărilor serverului. Alegeți software-ul, configurațiile și orice altceva de care aveți nevoie.

Dacă obțineți un server dedicat, ar trebui să vă așteptați la rate de funcționare extrem de ridicate și la viteze de încărcare fulgerătoare. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la traficul de pe alte site-uri web care vă afectează performanța.

Un server dedicat este ca și cum ai deține o casă. Dacă vrei să construiești un gard, să plantezi un copac în curte, să construiești un patio sau să renovezi bucătăria, totul depinde complet de tine.

Găzduire în cloud

Găzduirea în cloud este ca o versiune hibridă a unui VPS – dar mai rentabilă.

Planurile de găzduire în cloud vin cu mai multe servere la distanță. Fiecare server are responsabilități diferite. Dacă unul dintre servere este compromis sau are o problemă, celelalte servere din rețea vor prelua aceste responsabilități și vor prelua slăbiciunea.

Asta face ca găzduirea web cloud să fie o alternativă atât de atrăgătoare față de găzduirea web tradițională.

Cu serverele cloud, site-ul dvs. web va avea rate de funcționare mai ridicate și nu va avea la fel de mult timp de nefuncționare neașteptat din cauza erorilor de server. Site-ul dvs. va rămâne fluid și va funcționa la un nivel ridicat.

Cea mai bună parte despre găzduirea web cloud este scalabilitatea.

Cu găzduirea tradițională, există întotdeauna o dilemă constantă între resursele serverului și preț. Nu doriți să plătiți în exces pentru un plan cu resurse pe care nu le veți folosi niciodată, dar, în același timp, nu doriți să depășiți resursele unui plan mai mic și să afectați negativ performanța site-ului dvs. web.

Dacă nu știți exact câte pagini afișate pe site-ul dvs. va primi pe lună, atunci acest lucru este aproape imposibil de prezis.

Dar traficul pe site nu este niciodată o știință exactă. Uneori, veți experimenta creșteri sau creșteri ale site-ului dvs. – ceea ce este o veste minunată. Trebuie doar să vă asigurați că planul dvs. poate adapta traficul respectiv.

De aceea, găzduirea în cloud este soluția finală la această dilemă. Cele mai bune planuri de găzduire în cloud vă permit să vă scalați resursele la cerere.

Plătiți pentru ceea ce utilizați și puteți regla oricând aceste resurse în tabloul de bord al administratorului.

ro_RORomanian